72dafebb41f5898974be974aa3993509befb7328.jpg
Grote steden rondom Zwijndrecht

Een kijkje nemen?

Lindesteyn stock 2
Lindesteyn stock 3

Zwijndrecht is een gezellige plaats aan de Oude Maas onder de rook van Rotterdam. Als u op zoek bent naar een plek waar rust en reuring elkaar vinden, bent u hier op u plaats. U wandelt of fietst binnen een paar minuten de natuur in. Net zo makkelijk bezoek je grote(re) steden als Dordrecht, Rotterdam en Breda. Het leuke is dat deze drie steden enorm van elkaar verschillen. Zin in een leuk dagje weg? U hoeft alleen maar te kiezen. Ver rijden is het nooit.

Karakteristiek Dordt

Dordrecht is de dichtstbijzijnde stad. De binnenstad bereikt u met de fiets in 20 minuten. Bijna net zo snel als met de auto. Dan doet u er een kwartier over. Nog leuker is vanaf het Maasplein de waterbus naar Dordrecht nemen. Dordrecht heeft een gezellig, oud karakter. In de kleine gebogen straatjes is de historie af te lezen aan de mooie panden. Het horeca- en winkelaanbod is gevarieerd. Van grote ketens tot kleine pop-upstores, een lokale specialiteitenwinkel en boetiekjes. Als we een tip mogen geven: doe een rondje Dordt. Er zijn stadswandelingen van zo’n 3 kilometer die u de mooiste en meest bijzondere plekken van de stad laten zien.

Lindesteyn sfeerbeeld

Rotterdam, stad met
internationale allure

Zwijndrecht ligt tussen de Oude Maas en de Nieuwe Maas. Aan de andere kant van de Nieuwe Maas vind je Rotterdam. Met de auto is het 20 minuten rijden. Dan staat u midden in het hart van de bruisende stad. Bijvoorbeeld in de Koopgoot, maar Rotterdam is zoveel meer. De stad is de afgelopen decennia getransformeerd van stoere havenstad naar een stad met internationale allure. Dat zie je terug in de vele festivals, uitstekende horeca, chique winkelstraten en indrukwekkende gebouwen, zoals Hotel New York, de iconische Markthal en het nieuwe Depot in het Museumpark.

Brabantse gezelligheid
in Breda

Met een half uur rijden staat u op de Grote Markt van Breda. De place to be als u lekker wilt ‘winen and dinen’. Maar ook het Haveneiland aan de Veilingkade is echt een aanrader. Bij BRACK geniet u van een koud drankje met uitzicht over het water. Zomaar een idee. Zin in wat meer historie? Koers dan naar het Begijnhof dat deels in het park ligt waar u ook het Kasteel van Breda vindt. Natuurlijk kunt u in de stad ook heerlijk winkelen, naar het theater of naar Breda Live. Dat is het leukste festival van Breda en omstreken.

Enthousiast geworden? Wilt u van al het goede een graantje meepikken en midden in een bestaande wijk wonen met groen om u heen? Dan zou Lindesteyn zomaar jouw woondroom waar kunnen maken.