Binnenkort in pre-sale!

Algemeen

Wie is de projectontwikkelaar?

Lindesteyn wordt ontwikkeld en gebouwd door Van Wijnen, bestaande uit 25 vestigingen in heel Nederland. Van Wijnen bouwt en ontwikkelt, onderhoudt en beheert en heeft ongeveer 2.400 medewerkers en behoort tot de top 10 van grootste bouwbedrijven van Nederland.


Hoe meld ik me aan als geïnteresseerde?

Aanmelden als geïnteresseerde voor Lindesteyn kan digitaal via de website. Let op! U schrijft zich enkel in voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Aanmelden voor de nieuwsbrief is nog geen officiële inschrijving voor de start verkoop of één van de bouwnummers. Ook kunt u voor informatie en vragen bellen naar Ooms makelaars (078-6144333) of Van der Giessen & Van Herk makelaars (0180 420 707) of stuur een e-mail naar dordrecht@ooms.nl of info@vandergiessenenvanherk.nl.


Wat is de status van de omgevingsvergunning?

De omgevingsvergunning is reeds verstrekt.


Is de warmtepomp eigendom of lease?

Eigendom


Appartementen

Komen er ook huurappartementen in Lindesteyn?

In Lindesteyn  worden geen huurappartementen aangeboden.


Zijn de appartementen goed toegankelijk voor minder validen?

Ja. Het gehele appartementencomplex is toegankelijk voor mindervaliden. Er is een lift aanwezig in het gebouw. De appartementen zijn in de basis niet specifiek ontworpen voor mindervaliden. Let bijvoorbeeld op met: dorpels naar de buitenruimte, de breedte van deurkozijnen en de draaihoek voor het stallen van een scootmobiel in de berging. 


Over welk energielabel zullen de appartementen beschikken?

De concept energielabels zijn inmiddels verstrekt en gebaseerd op een A+++ energielabel.


Is er een lift aanwezig?

Ja, er is een lift aanwezig.


Is het appartement standaard voorzien van vloerverwarming?

Alle appartementen zijn voorzien van vloerverwarming en -koeling.


Zijn de woningen compleet afgewerkt, ook met keuken?

De woning is standaard voorzien van sanitair en tegelwerk.  Er is geen keuken in v.o.n. prijs inbegrepen. Wel wordt de kopers een projectaanbieding gedaan door Bruynzeel. Na de start verkoop is de sanitair specificatie op de website terug te vinden onder de downloads. Ook worden de appartementen allen voorzien van buitenzonwering, met uitzondering van de raampartijen van de penthouses die grenzen aan de pergola.


Is de grond eigendom of erfpacht?

Eigendom.


Meer- en minderwerk

Welke meerwerkopties zijn er mogelijk?

Direct na de start verkoop is de optiekeuzelijst terug te vinden onder de downloads. De woonwensenlijst is terug te vinden onder “Downloads” op deze website. Dit betreffen de meest voorkomende standaard opties. In het gesprek met de kopersbegeleidster kunt u uw wensen bespreekbaar maken. Er is veel mogelijk!


Kan ik de badkamer casco laten opleveren?

Nee, dat is niet mogelijk.


Zijn er al prijzen voor meerwerkopties bekend?

Direct na de start verkoop is de meerwerkoptielijst met bijhorende prijzen terug te vinden onder de downloads.


Openbare ruimte

Wat voor buitenruimte komt er?

Ieder appartement beschikt straks over een fijn terras of balkon, variërend in grootte. De twee penthouses hebben een terras rondom, van maar liefst 150 m2. Ook komt er een collectieve buitenruimte, die alleen toegankelijk is voor de bewoners van Lindesteyn. Deze wordt in een later stadium samen met de kopers ingericht.


Hoe komt de collectieve buitenruimte er uit te zien?

Hier is nog geen invulling aan gegeven. Met een participatietraject samen met de toekomstige bewoners zal hier over nagedacht worden.


Vanaf wanneer kunt u meedenken over de inrichting van het openbare groen?

Rond de oplevering van uw appartement zult u hiervoor worden benaderd.


Wie betaalt het onderhoud van het openbare groen?

De gemeente.


Voor wie is de collectieve buitenruimte toegankelijk?

Deze is alleen toegankelijk voor de bewoners van Lindesteyn.


Parkeren

Waar kan ik parkeren?

Er is een halfverdiepte parkeergarage onder het gebouw aanwezig. Ook zijn er buiten (mindervaliden) parkeerplaatsen aanwezig op het terrein van Lindesteyn.


Loting en inschrijfprocedure

Wanneer gaat Lindesteyn in verkoop?

Lindesteyn gaat naar verwachting zomer 2024 in verkoop. Voor die tijd organiseren we een inloopmoment. Houdt dus zeker onze nieuwsbrief in de gaten!


Hoe worden de appartementen toegewezen?

U geniet voorrang wanneer u tijdens de pre-sale uw voorkeuren aan ons doorgeeft.. Dit is overigens niet verplicht. Er wordt vervolgens toebedeeld op basis van uw eerste of zo hoog mogelijke voorkeur. Zijn er meer gegadigden voor eenzelfde bouwnummer, dan kijken we naar uw (korte) motivatie in de toewijzing. Een uitgebreide uitleg leest u bij de start verkoop in de inschrijfprocedure op deze website, bij de downloads.


Maak ik meer kans als ik me snel inschrijf?

Nee, het moment dat we uw inschrijving ontvangen, is niet van belang. 


Is het project populair?

Lindesteyn heeft veel volgers. Hoeveel mensen zich ook echt inschrijven is niet te voorspellen. Wat we wel zien is dat de vraag naar appartementen in Zwijndrecht en in deze prijsklasse groot is.


Wanneer en op welke wijze wordt u benaderd of u bent ingeloot voor een woning?

U wordt gebeld als u bent ingeloot en u krijgt een email als u reserve staat.


Klopt het dat Lindesteyn eerder in verkoop is geweest?

Dat klopt inderdaad. Wij gingen destijds in verkoop in een roerige periode. Oekraïne werd binnengevallen, rentes en energieprijzen stegen. Dit resulteerde in veel onzekerheid in de markt, niet alleen onder kopers maar ook bij bouwbedrijven, waardoor de v.o.n. sommen duurder werden. Gelukkig is het sentiment in de markt inmiddels hersteld, en kunnen we nu eindelijk het mooie plan alsnog in verkoop brengen. Mét verbeterde prijzen. Houdt onze nieuwsbrief in de gaten voor de aankomende informatiemomenten.


Financieel

Hoeveel tijd krijgt u na het tekenen van het koopcontract om de hypotheek rond te krijgen?

2 maanden, conform de ontbindende voorwaarden in het koopcontract. 


Planning

Wanneer kan ik naar de notaris?

Zodra de opschortende voorwaarden zijn vervuld en uw hypotheekstukken op orde zijn. We verwachten dat dit moment vlak voor de start bouw is.


Wanneer start de bouw?

We verwachten met de bouw te starten in het tweede kwartaal van 2025.


Wanneer kan ik in mijn appartement?

De verwachte bouwtijd is circa 1,5 jaar tot 2 jaar, maar dit is een prognose.


Kan ik het appartement tijdens de bouw bekijken?

Ja, tijdens de bouw worden er enkele kijkdagen georganiseerd. U wordt daar t.z.t. door de wooncoach nader over geïnformeerd.