72dafebb41f5898974be974aa3993509befb7328.jpg
Oude Maas en scheepvaart

6 Tips om te genieten van de Maas

Lindensteyn sfeer   water industrie 3890
Lindensteyn sfeer   water industrie 3815

Als u straks tussen de bomen woont, midden in de wijk Nederhoven, is bijna niet voor te stellen dat de Maas zo dichtbij is. Toch is het zo en daar vertellen we u graag meer over, want langs de Maas is van alles te doen. In dit artikel geven we u 6 tips om volop van de rivier te genieten.

U fietst in 2 minuten naar de Lindtsedijk waarlangs een fietspad loopt dat langs de Maas voert. Als u de Lindtsedijk volgt richting het noorden komt u vanzelf langs de leukste restaurants en fijne plekken die zicht bieden op de indrukwekkende scheepvaartuigen. De schepen zijn op weg naar een van de vele havens in Zwijndrecht om goederen af te leveren of op te halen.

Lindensteyn sfeer   water industrie 0441

Tip 1

Fiets naar de Maasboulevard en ga daar lekker zitten op een van de bankjes en kijk onder het genot van zelf meegenomen broodjes en wat te drinken naar wat er allemaal op het water gebeurt. De brug die u hiervandaan ziet, kunt u over fietsen om in Dordrecht te komen.

Tip 2

U kunt ook doorfietsen naar het Maasplein waar u de Maas met een waterbus oversteekt om in Dordrecht te komen. Door dit soort verbindingen is het gemakkelijk om het gezellige Dordrecht bij uw leefomgeving te betrekken.

Tip 3

Aan het Veerplein zijn diverse restaurants te vinden én kunt u een koffie en ijs halen bij Gelateria Lorenzo. Bij Zomerlust zit u fantastisch met vrij zicht op de rivier. U vindt het restaurant net voorbij het Veerplein.

Tip 4

Bent u liever óp het water? Sluit u aan bij Watersportvereniging Zwijndrecht. U vindt de vereniging aan het einde van de Strooppot op een kwartier fietsafstand van Lindesteyn. Er zijn 55 ligplaatsen aan drijvende stijgers. Leuk om te weten: er wordt altijd een openings- en sluitingstocht georganiseerd.

Lindesteyn exterieur 1

Tip 5

Volg de beeldenroute langs de Oude Maas van Beeldenpark Drechtoevers. U vindt meer dan 50 beelden langs het Maaspad en in het Noordpark.

Tip 6

Het Noordpark aan de Maas wordt één keer per jaar omgetoverd tot bruisend festivalterrein. Geniet van de muziek op de poppodia, wandel over de cultuurmarkt en haal wat lekkers te eten of te drinken bij een van de foodtrucks. Het volgende Noordparkfestival staat gepland voor zaterdag 24 juni 2023!

Enthousiast geworden? Trek wandelschoenen aan of spring op de fiets en trek u eigen plan of ga naar de site van de VVV Dordrecht voor leuke fiets- en wandelroutes langs water, door polders en steden en over verrassende wegen. Er is nog zoveel te ontdekken.