Lindensteyn Portretten Bo en Ward 7610

31-01-2022

Het team achter Lindesteyn

Ward Koppejan en Bo Bruseker zijn de ontwikkelaars bij Van Wijnen die aan Lindesteyn werken. De twee zijn bij het plan betrokken op het moment dat het ontwerp werd aangepast en de maisonnettes plaatsmaakten voor zeer royale, gelijkvloerse topappartementen. Samen voeren ze gesprekken met de gemeente en architect en zorgen ze ervoor dat op deze mooie plek, ingebed in het groen, een gebouw komt dat mooi is om te zien, maar bovenal heel veel woonplezier biedt. We stellen ze graag aan je voor.

Ward is projectontwikkelaar bij Van Wijnen. Zijn ervaring deelt hij graag met Bo, die sinds een paar maanden de overstap heeft gemaakt van de gemeente naar een functie als junior projectontwikkelaar. De brede kennis die ze heeft opgedaan als trainee op allerlei afdelingen komt haar goed van pas. Ontwikkelingen doe je immers altijd in nauw overleg met de gemeente en als je elkaar begrijpt, kom je samen sneller tot beter resultaat.

Zien voor wie je het doet
Bo: “Ik werk aan een aantal projecten. Lindesteyn zit in een latere fase van het proces, wat weer andere uitdagingen geeft. Naarmate we richting de start verkoop bewegen, komen we steeds dichterbij de realisatie en begint een project echt te leven. We zien dat wekelijks veel nieuwe belangstellenden zich aanmelden op de website. Straks gaan we deze mensen ontmoeten en weet je voor wie je het gemaakt hebt. In Lindesteyn komt een gezamenlijke tuin. Deze moet nog ontworpen worden. Dat doen we straks samen met de uiteindelijke bewoners. Een mooi participatietraject dat ik mag begeleiden.”

Hoe anders is het nu
Ward vult aan: “Tijdens de woningcrisis kwam het wel eens voor dat we als ontwikkelaar de enige aanwezige waren op een start verkoop. Dat was zo teleurstellend, want je doet echt je best om iets te maken waar mensen blij van worden. Hoe anders is het vandaag de dag! Nu zien we ons eigen enthousiasme terug in het enthousiasme van belangstellenden. Dat maakt ons werk wel echt leuker.”

Een verborgen schat
Bo en Ward zijn beiden trots op het ontwerp dat er ligt. “Heel mooi hoe het gebouw uit het landschap lijkt te verrijzen doordat het iets opgetild ligt en door het vele groen eromheen. Goed dat de gemeente zich hier hard voor heeft gemaakt. De mooie vorm en het transparante karakter van het gebouw doen recht aan de plek en stralen de luxe uit die we voor ogen hebben. Lindesteyn is een beetje een verborgen schat. In het nieuwe woongebouw komen riante tot zeer royale appartementen en daar is veel vraag naar in Zwijndrecht. Fijn dat we daar iets in kunnen betekenen.”

De verkoop staat op de planning voor april 2022 en eind dit jaar wil Van Wijnen starten met de bouw. Wil je niets missen? Meld je dan snel aan als belangstellende, zodat we je op hoogte kunnen houden.